Thursday, March 31, 2016

10 Sebab Kenapa Memilih Pati Minyak Young Living (Essential Oil)


Bismillah.Kami diperkenalkan dengan pati minyak tumbuhan Young Living oleh kak Sham.


Kak Sham ni sahabat blogger kami, yang juga merupakan ibu kepada 2 anak syurga yang istimewa. 
Dalam circle of friends kami memang ramai ibu-ibu yang senasib.


Malah yang lebih mengujakan dalam circle of friends kami ini, ramai yang telah mencuba pati minyak tumbuhan Young Living ini. Dan alhamdulillah, dapat kesan yang sangat-sangat positif.

Antaranya untuk anak autism, ADHD, CP dan lain-lain.Pemberian Kak Sham ini merupakan detik permulaan kami bersama YL. Campuran antara minyak serai (lemongrass), lavender, kemenyan (frankincense), pudina (peppermint) dan V6 vegetable oil (carrier oil).


Pada mulanya kami hanya menggunakannya sebagai ganti minyak telon dan minyak urut kepada anak ke-6 kami. Alhamdulillah. Positif kesannya bila mana Hannah tidak dijangkit selsema dan batuk abang-abangnya. 

Syafiah si anak istimewa juga tidak dijangkiti. Dia sememangnya tidak pandai buang kahaknya sendiri. Risau. Pernah 2 kali kena batuk dan selsema sampai kena neb. 

Kami hanya sapukan Thieves di bahagian tapak kakinya serta diffuse Thieves setiap malam ketika itu. Anak-anak yang batuk kami titiskan dalam air untuk mereka minum.

Alhamdulillah, tak sampai 2 minggu batuk dan selsema pun tiada.

Kemudian kami memberikan pada anak-anak yang ke sekolah pula. Kesannya - ia mencerdaskan mereka (kalau tidak, sesi sebelah petang di sekolah agama kerap menyebabkan mereka mengantuk). 

Masa mula menggunakan minyak ini pada mereka, mereka sedang menghadapi peperiksaan. Mereka kata rasa segar, tak mengantuk, fokus dan lebih mudah menjawab soalan.

Kami boleh menyenaraikan berpuluh kebaikan dan manfaat pati minyak tumbuhan ini. Ia bukanlah sesuatu yang asing pada amalan nenek moyang kita. 


Klik pada gambar untuk paparan lebih jelas

Orang-orang tua kita terlebih dahulu menggunakan secara meluas minyak sebagai merawat penyakit. Contohnya seperti minyak kayu putih, minyak bawang, minyak serai wangi, minyak kelapa dara, minyak pati halia dan lain-lain.


Untuk kesemua manfaat dan kebaikan ini, cukuplah kami nyatakan bahawa IA BERKESAN! It really works, alhamdulillah.

Dan lebih istimewa, ia boleh disebarkan melalui diffuser. Bolehlah beraromaterapi di rumah sendiri tanpa perlu ke spa lagi.Info dan konsultasi lanjut:

SMS/Whatsapp Sahaja : +6016-3408234
Email : suealeen@gmail.com

No comments: